Наднорменото тегло влияе негативно на личния живот, лишавайки ни от увереност в собствената сексуална привлекателност. Това напомня водещият британски специалисти по отслабване Сали Нортън (Sally Norton) за читателите на The Daily Mail, като дава няколко прости съвети за отслабване с уверението, че те триумфално ще ни върнат в леглото.

Откажете се от бекона, кремвиршите и колбасите. Ако пресметнете само колко сол, захар, вредни за здравето мазнини и други добавки има в такива месни продукти, ще осъзнаете защо е най-добре да не ги сервирате на масата. Приготвената вкъщи храна е най-полезният източник на калории, на фибри, витамини и минерали.

Яжте малки порции. Избирайте малки чинийки, което ще ограничи храната ви. Така ще смъкнете килограми без особени усилия.

Ограничете захарта. Идеалният случай е да се откажете от нея съвсем, но ако не можете, просто се постарайте да не превишавате препоръчваната граница от 6 чаени лъжички дневно.

Не забравяйте за водата. Изпивайте чаша вода преди ядене, това ще ви помогне да намалите количеството употребявани калории. Често бъркаме глада с жаждата. Ако искате да пиете, избирайте обикновена вода, а не подсладени напитки или сок.

Наспивайте се добре. Пълноценният нощен сън е основен фактор за нормализиране на теглото. По време на сън ние горим калории и отслабваме. Освен това след недоспиване заради хормоналния дисбаланс се повишава тягата към сладка и мазна храна.