Разпространено е мнението, че овлажнителите са подходящи само за суха кожа и ако човек има мазна кожа, такъв крем не му е необходим, тъй като това ще направи кожата му още по -мазна. Но индийските дерматолози категорично не са съгласни с това. Те подчертават, че използването на овлажнител е неразделна част от ежедневната грижа за кожата на всеки човек, независимо от неговия тип кожа. Овлажняващият крем помага за поддържане на кожата влажна, което е от съществено значение за нашето здраве и външен вид, тъй като много кожни проблеми са причинени от недостатъчна влага.

Всеки тип кожа се нуждае от хидратация, ако искаме да я поддържаме здрава за дълго време. Именно хидратацията й придава еластичност и младост, за която много от нас мечтаят. Вярно е, че трябва да изберете овлажнител разумно, като се уверите, че сте взели под внимание за вашия тип кожа.

Например, ако сте склонни към поява на акне, има смисъл да се откажете от оклузивните овлажнители, които не са добър вариант, тъй като образуват бариера. Те не са подходящи и за мазна кожа. Говорим за кремове, съдържащи глицерин или вазелин. Но омекотителите и овлажнителите са подходящи. Те извеждат водата от по-дълбокия слой на дермата и по-късно я въвеждат към епидермиса. Това помага за подхранването на кожата и осигурява омекотяващ ефект, пише The ​​Health Site.