Наскоро в Пловдив бе открита хомеопатична аптека АВИТА, която специализира в хомеопатичната детокс терапия – ХДТ. Аптеката е свързана и ползва опита на водещи хомеопатични аптеки в Холандия, Белгия и Гърция.

Създаването на АВИТА стана със съдействието на известният холандски хомеопат Тон Янсен, основател на хомеопатичната детокс терапия. По време на гостуването си Янсен проведе саминари пред лекари-хомеопати с акцент върху Ханемановата хомеопатия, възкресена за условията на 21 век и предлагаща реални възможности за излекуване в нашия толкова замърсен и стресиран свят.

За метода на ХДТ, за необходимостта и резултатите от него, както и за възможностите, които предлага, Янсен разказва пред „По-здрави днес“.

Хомеопатичната детокс терапия (ХДТ) е липсващата връзка, която се съсредоточава върху преодоляването на вредни външни фактори при лечението. За тази забравена връзка говори още един от основоположниците на хомеопатията Ханеман, когато препоръчва да се премахват блокадите пред излекуването.

Какво ще рече това? Ако някой продължава да живее във влажно мазе или да работи с вещества като живак или арсен, той не може да бъде излекуван на 100%. За да се постигне пълно излекуване, условията на живот трябва да се променят.

Например, ако някой е бил отровен и по този начин защитната му система е блокирана, то най-напред трябва да бъде лекувана тя. След правилно проведена ХДТ повечето блокажи могат да бъдат премахнати и органите отново да функционират правилно.

Този метод е ефективен, работи бързо и подобрява жизнеността. Подходящ е и за хора с психични симптоми като депресия и меланхолия. ХДТ не натоварва организма, облекчава оплакванията и е много рентабилна финансово. Детоксикацията няма странични ефекти при условие, че се предприеме необходимото за подкрепа на съответните органи. Тук хомеопатията отново показва своята сила – хомеопатичните лекарства, използвани за детоксикация, освобождават способността на тялото за самоизлекуване и задвижват процеса на оздравяване.

В западния свят почти всички хора страдат от леки или латентни инфекции. Те обикновено не са очевидни, но пречат на хората да се чувстват съвсем добре и дават оплаквания като болки в корема, скованост на ставите, главоболие, което ту се появява, ту изчезва, имат гъбички, лош вкус в устата и умора. Тези оплаквания обикновено се търпят и най-често биват игнорирани – човек просто не си дава сметка, че всъщност не е здрав.

Никой не знае какво е усещането да сме напълно здрави. Защото още по време на бременността и раждането нашите защитни механизми (вкл. имунната система) често се натоварват и увреждат с различни субстанции.

Още първите ваксини зареждат в имунната ни система модели на заболявания, свързани не само с определени микроби, но и с химичните вещества, които съдържат въпросните ваксини. Ваксинациите отслабват имунната система, въпреки че официално се твърди, че я засилват. Единственото нещо, което се случва е, че тялото ни произвежда антитела срещу специфични инфекции. Но тези антитела работят само няколко години, те подвеждат имунната ни система и ни правят по-податливи на други заболявания. Всъщност алопатичната медицина казва, че нашата имунна система не функционира правилно, така че тя трябва да се намеси и да „помогне”– но аз изобщо не съм съгласен с този начин на мислене и с третирането на децата с ваксини и алопатични лекарства.

Трябва да осъзнаем, че ваксините съдържат голям брой химични вещества, които водят до трайни увреждания, като формалдехид, алуминиеви съединения, живак, антибиотици и др., и на които не се обръща внимание. Почти всички алопатични лекарства, като противозачатъчните, антибиотиците, нестероидните противовъзпалителни, статините, антихипертензивните, сънотворните, болкоуспокоявашиге и т.н. също са вредни за здравето и имат опасни странични действия. Това са лекарства, които много хора употребяват, без да си дават сметка какви сериозни последствия за здравето може да си навлекат.

Много други химически вещества, като амалгама, пластификатори в меките пластмаси, синтетични хормони и добавки в храните, както и замърсявания в питейната вода подкопават здравето ни, разрушават нашите органи и системи, и могат да ни разболеят. Помислете за различните оцветители, овкусители, консерванти и други Е-та като бензоена киселина (E210), мононатриев глутамат (Е621) и калиев глутамат (E622), подсладители като аспартам и т.н.

Увреждането на органите също е нещо, на което трябва да се обърне внимание и което трябва да се лекува само по себе си с подходящи хомеопатични лекарства.

Ако някой например, е изпаднал в депресия или пълно изтощение (прегряване), трябва да му дадем хомеопатични лекарства, приготвени от серотонин или кортизол, защото метаболизмът му е нарушен и трябва да се балансира.

Част от работата на хомеопата е да осъзнае всичко това и да го вземе предвид при лечението. В тази връзка също давам съвети за здравословно хранене, за контрол на теглото и за употреба на някои основни хранителни вещества, предписвам билкови и ортомолекулярни препарати и хомеопатично потенцирани ендогенни вещества, които подпомагат засегнатите органи и системи. Защото никой не може да бъде излекуван, докато не се изчистят миазмите псора, сикоза и сифилис, доколкото това е възможно. Например, ако дадено раково образувание се отстрани оперативно, но не се премахне миазматичното предразположение, ракът ще се появи отново. Също така ако успешно сме лекували някого с ХДТ, но не сме излекували достатъчно миазмите му, той ще дойде след време с нови здравословни проблеми.

Методът е все още в развитие. Преди години за излекуването на даден пациент ми трябваха 1-2 години и повече, но сега цялостното възстановяване, дори при тежки симптоми, е възможно да стане само за два до седем месеца, защото ХДТ се развива бързо и се натрупват нови открития, нови знания и опит. Има няколко души, които съм лекувал повече от година, преди да се възстановят дотолкова, че да заживеят нормален живот.

Но истината е, че действието на метода на ХДТ е потвърдено убедително и чрез изследвания на кръв и урина.

(следва)