Историците открили медицински записи, говорещи за генитална аномалия при Адолф Хитлер. Допълнително е известно, че диктаторът е имал задържан тестис. Новото откритие обаче може да осветли развитието на неговата маниакално разстройство на личността.

Предполага се, че Хитлер е имал две полови аномалии: задържан тестис и хипоспадия - вроден дефект на пениса, когато уретерът се придвижва към долната част на пениса, обясняват историците Джонатан Майо и Ема Крейги в книгата «Последният ден на Хитлер: минута по минута».

Въпросното състояние често се съпровожда от изкривяване – огъване, на половия член, дисплазия на препуциума, развитие на ингвинална херния, хидронефроза и някои други патологии. Мъжете с хипоспадия имат проблеми с уринирането – на тях често им се случва да уринират седейки.

Ако аномалията не се лекува в детството, в бъдеще тя най-вероятно ще доведе до трудности по време на половия акт. Личният лекар на Хитлер Теодор Морел давал на фюрера хормони, амфетамини и кокаин, опитвайки се да повиши неговото либидо, признава самият той.

Проблемите в сексуалния живот на диктатора отбелязват не само лекари и историци. Племенницата на Хитлер Хели Раубал, която той прелъстил и впоследствие направил своя любовница, което я довежда до самоубийство, разказвала на приятелка: Хитлер е чудовище и нямаш представа какви неща ме караше да прави!