По формата и размера на мъжкия нос може да се съди за неговия сексуален темперамент, е изводът на международен екип учени. Те стигнали до заключението по пътя на проучване с участието на 1600 британки, които споделяли детайли от сексуалния си живот, включвайки данни за външността на партньора и неговото поведение в леглото.

Оказало се, че мъжете с големи носове правят по-продължителен секс. А учените обясняват това с приемането на кислород – в организма на мъжа с по-дълъг нос постъпва повече кислород, насищащ белите дробове.

Тънкият нос те свързват с педантичността, която се отразява и на сексуалното поведение на мъжа. Такива мъже обикновено не обичат да експериментират. Най-страстни любовници са притежателите на малки и чипи носове, станало ясно от проучването. Притежателите на дълги носове се смятат за интелектуалци и консерватори. Широките носове пък се свързват с меланхоличен и спокоен характер. А късите носове са на оптимистите и дружелюбните мъже.

И докато гърбавият нос говори за силен характер и упорство на мъжа, то правият е белег за праволинейност, образованост и добри маниери.

И още една важна подробност – ако мъжът и жената имат идентична форма на носната преграда, те много лесно ще си напаснат.