Представяте ли си красивите пеперуди, от които всички се възхищаваме, да плашат до безумие някого? Има кого и той се казва Никол Кидман. Като малка актрисата била изплашена от пеперуда и до ден днешен летящите хубавици я карат да изпада в панически страх.
Джъстин Тимбърлейк пък изпада в ужас от паяци, а Скарлет Йохансон се страхува от хлебарки. Орландо Блум не може да пристъпи към крави и прасета. А Кристън Стюард – до коне.
Джони Деп пък се бои от клоуни. Докато Уди Алън се бои от всичко подред. А Кристоф Ламбер просто се страхува от опасността един ден да не започне да се страхува от нещо.
Самият Алфред Хичкок, който най-добре от всички умее да всява страх с филмите си, се страхувал от овални предмети. До такава степен, че дори не смеел да посегне към любимите си варени яйца. От страх.
Меган Фокс се страхува от чуждите съдби и по-конкретно от съдбата на Мерилин Монро, която нарича свой кумир. Монро, както знаем, умира в самота от предозировка на сънотворно. Въпреки че съществува и версия, според която актрисата била убита от спецслужбите заради любовната си връзка с Кенеди. Меган Фокс не я заплашва самота – тя е омъжена сериозно, колкото до сънотворното и президента-любовник – въпрос на мярка и на вкус.   
Освен от съдбата на Мерилин, Меган Фокс изпитва безумен страх от снимачната площадка. Въпреки успешната си кариера и поредицата филми зад гърба си, всеки нов дубъл за актрисата е стрес, тя не понася вниманието към своята персона. Фокс се задушава, пред очите й притъмнява. Въпреки че продължава непрекъснато да работи за преодоляване на фобията си.
Също толкова мъжествено се държат Дженифър Анистън и Бен Афлек, когато трябва да преодоляват фобията си от летене. Няма как – те се качват в самолета и пътуват по света. А докато полетът приключи, Джен стои с маска на очите и се опитва да заспи. Докато колегата й Киану Риивс, който въобще не се бои от полети, изпада в ужас само от представата да си сложи такава маска на очите. Киану се страхува от тъмнината.
На Джим Кери пък му се привиждат непрекъснато безброй кинокамери, които според него го следят. Затова в хотелските стаи, където отсяда, нощните лампи трябва да са без абажури. Явно, според комика, камери могат да бъдат поставени само там. Наивникът Кери...
Бившият съпруг на Анджелина Джоли – Били Боб Торнтън страда от хромофобия – страх от ярки цветове. Причината за това е в детството му, когато малкият Били трябвало да се храни с лъжичка и виличка в ярки цветове. Оттогава пъстрите тонове неизбежно предизвикват у актьора мигрена. Но явно това не му е достатъчно. Защото успоредно с тези страхове, Торнтън има и алергия от антиквариат. Старите вещи и особено мебелите предизвикват ужас у актьора.
Шон Конъри пък се плаши от светофарите. Но не от ярките им цветове, а от това, че те угасват внезапно и той може да не успее навреме да спре. На всяко кръстовище ръцете на знаменития агент 007 започват да се потят от ужас пред опасността да попадне в пътно-транспортно произшествие. 
Друг супергерой – Стивън Сегал, се страхува от отравяне. Съдовете и храната на актьора се преглеждат щателно, преди той да посегне към тях, а в ресторантите Сегал влиза със собствени прибори.
Мъжественият Матю Макхонъки се обърква, когато попадне в тунел – в първите секунди той не е в състояние да види нищо и губи контрол на ситуацията. Макхонъки не понася и полузатворени врати. Те могат да са затворени или съвсем отворени, но никога наполовина!
Дейвид Бекъм пък не може да живее спокойно, ако продуктите в хладилника не са подредени равно един към друг. А ако на полицата има три кутии лимонада, едната от тях тутакси ще полети към кошчето. Бекъм се дразни от нечетните предмети.
Големият приятел на футболиста Том Круз също не е в храбрата десятка. „Роденият на 4 юли” герой, който предложи брак на Никол Кидман в небето (когато и двамата се спускат с парашут), се страхува от нашествие на марсианци, от края на света и от евентуално оплешивяване. Оплешивяването засега не го заплашва, но и най-малкият намек за падане на косми паникьосва Круз и той харчи маса долари за лекари и козметични средства.
Истински можем да съчувстваме обаче единствено на Бионсе и съпруга й Jay-Z. Бионсе се страхува от тоалетни и най-вече от чуждите. Не е известно дали певицата пътува заедно с личната си тоалетна. Но какъв живот е това!? Затова пък е толкова оригинално!
Но всяко правило си има своите изключения. И в случая то се нарича Роберт де Ниро. Неговата фобия е толкова човешка, че можем да я разберем и всички простосмъртни: Де Ниро се страхува от стоматолози. Обичаме ви, мистър Де Ниро!