Да си кажем истината: никой не обича да става рано, за да тръгва на работа. Нужен ли ви е обаче цял час, за да се приготвите за тръгване към офиса? Не. Защото може да ползвате няколко трика, които ще ви покажат обратното.

Първо. Не се къпете целите.

Може да спестите време за сметка на пропуснат сутрешния душ – миенето, подсушаването на косата и прическата отнемат много време. Съветът на коафьора Кейтлин Пику е да пропуснете душа и вместо това да ползвате пяна за коса. Повечето марки съдържат спирт, който изсушава и помага да отнемете излишната мазнина от косата - това прави още един ден без миене на главата. Може за същата цел да използвате и сух шампоан.

Второ. Дръжте козметиката си на едно място.

Ако в шкафа на банята сте поставили фон дьо тенът и бронзатора, а сенките, молива, спиралата за мигли държите в чекмеджето на тоалетката, ще изгубите много време, събирайки ги сутринта за ранния макиаж. Затова си отделете кутия, в която да държите всички продукти за грим – от средствата за грижа за кожата и косата до червилото и блясъка за страните.

Трето. Използвайте многозадачните продукти.

Те предлагат много начини да спестите време, пространство и (бонус!) пари. Може да използвате един и същ матов цвят на сенки за очи и за да оцветите веждите или, например, комплексен крем за овлажняване, тонален и слънцезащитен крем.