Три продукта, които трябва да ядете всеки ден, посочиха американските диетолози. Към препоръката им се присъединяват и останалите медици. Според всички тях в менюто ви непрекъснато трябва да присъстват ябълките, морковите и орехите, чиято употреба намалява риска от онкологични, кардиологични и гастроентерологични заболявания.

Ябълките съдържат голямо количество пектин, въглехидрати, фибри, нишесте, витамини и минерали. Добре е да ги ядете цели, а не изцедени на сок или смути, тъй като по време на преработката се губят до 80 процента от кверцетина.
Ябълките помагат в борбата с диабета, намаляват риска от тромби и инсулти, както и вероятността от развитие на слабоумие.

Най-добре е да съхранявате ябълките в хладилник, съветват специалистите.

Морковите съдържат бета-каротин и фибри, богати са на витамин А, фолиева киселина, калий и други полезни вещества. Този зеленчук, както знаем, подобрява зрението и намалява риска от рак на белите дробове.

Специалистите препоръчват да съхранявате морковите в хладилник, обвити в полиетиленов пакет. Желателно е да не са в съседство с ябълките, тъй като отделяният от тях газ може да придаде горчив вкус на морковите.

Орехите понижават нивото на холестерола и на кръвното налягане. Те могат и да предпазят от диабет.

Важно е да ги съхранявате на сухо и прохладно място, най-добре в херметически затворена кутия, за да запазят свежестта си.