Има много освежаващи варианти, които може да пиете без притеснението, че ще ви попречат да отслабнете. Знаете ли ги? Ние ще ви подскажем тези, които хем ще утолят жаждата ви след тренировки, хем ще ви опазят от излишните калории.

Зелен чай. Наред с предпазването от ракови и сърдечно-съдови заболявания, зеленият чай ще ви помогне да намалите отлаганията на висцерални мазнини – тези, които обграждат вътрешните органи. Това ще свършат катехините и антиоксидантите, на които е богат зеленият чай. Така че с него може реално да отслабнете, показват изследванията.

Обикновена вода. Хидратацията на организма е много важна задача, когато се опитвате на намалите калорийността на храната. Изследванията нееднократно са показали, че пиенето на вода помага на организма да поддържа необходимия баланс на течности, да спира задържането на вода – причина за отоци и подувания на корема, и дори да увеличава чувството за ситост така, че да ядете по-малко и да не проваляте диетата си.

Студен ментов чай. Той отлично утолява жаждата, а супер освежаващият ментов вкус ви кара да забравите за глада. Освен това ментата активира и процеса на преработка на храната и пречи на подуването на корема.