По време на разцвета на фармацевтичната индустрия, с голям брой различни лекарства на пазара, понякога забравяме за прости продукти, които могат да ни помогнат в профилактиката на много заболявания, включително тези, свързани с бъбреците.

Според експерти, ако добавите повечко зеленчуци към ежедневната си диета, можете да намалите риска от бъбречни заболявания. Кои са те?

Зеле. На първо място, говорим за зелето. Този полезен продукт съдържа фитохимични елементи, които помагат за премахване на токсините от човешкото тяло.

Аспержи. За профилактика на заболявания, свързани с бъбреците, аспержите също са подходящи. Освен всичко друго, те съдържат огромно количество витамини А и С.

Лук. Невъзможно е да не споменем и лука, за чиито полезни свойства отдавна се говори. Той е богат на флавоноиди и кверцетин, а също така помага за отстраняване на вредни и токсични вещества от бъбреците.

Припомняме, че западните учени съветват също да използвате лук на пара с чесън, за да предотвратите такова страшно заболяване като рак на гърдата.

Освен това, ако искате да поддържате здравето на бъбреците и организма си като цяло, експертите препоръчват да се откажете от употребата на алкохолни напитки, сладкиши и бърза храна.