Ръководителят на екипа, извършил първата 3D трансплантация на лице от жена на жена в Турция, ще гостува в България на 19 януари. Проф. д-р Селахатин Йозмен, специалист по пластична, естетична и реконструктивна хирургия и носител на 8 международни награди до момента, ще консултира безплатно пациенти в София. Той пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в отговор на многобройни запитвания от пациенти и в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Проф. д-р Селахатин Йозмен е един от най-търсените специалисти в областта на естетичната и реконструктивната хирургия в Турция, а кариерата му преминава през едни от най-добрите клиники в света. Веднага след завършване на специализацията си, той получава стипендия и в периода 2002-2003 г. работи в Cleveland Clinic Foundation в САЩ, където усъвършенства техниките си в микрохирургията и участва в изследвания със стволови клетки и приложението им при трансплантации на лице и крайници. Впоследствие печели наградата EURAPS и работи в Отделението по пластична хирургия на Sahlgrenska Akademin в Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. Има ICW сертификат за лечение на рани в Германия. През 2006 г. печели първата награда на PSEF в САЩ (Plastic Surgery Educational Foundation) за изследователска работа. Към момента е носител на 8 международни и 11 национални награди. От 2014 г. работи като професор по пластична хирургия в здравните институции към Фондация „Вехби Коч“ - VKV American Hospital & Koc University Medical School.

Проф. Йозмен е известен с това, че работи еднакво усърдно и успешно както при пациенти с чисто естетични корекции, така и при такива с тежки вродени малформации, лицеви фрактури, нуждаещи се от лечение на хронични рани или от реконструктивни микрохирургични операции.

Преди всичко, трябва да се знае, че пластичната, реконструктивна и естетична хирургия не е отделение за макиаж, а много сериозно хирургично направление. Ние правим много тежки и големи по обем операции, споделя проф. Селахатин Йозмен. Твърди, че водещо за всеки специалист трябва да бъде удовлетворението на пациента, но не на всяка цена. Под удовлетворение на пациента не трябва да разбираме изпълнение на всяка негова прищявка. Много е важно да осигурим на пациента резултат, който след 3, 5, дори 10 години няма да го постави в трудно положение, допълва той.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Селахатин Йозмен в София на 19 януари 2019 г. трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.