Тон Янсен
Холандският хомеопат Тон Янсен е основател на международно училище по хомеопатична детокс терапия (ХДТ). Вече три десетилетия той работи за постигането на бързо, нежно и трайно излекуване на пациентите си и търси начини как хомеопатията да се адаптира към променящия се и ставащ все по-токсичен свят около нас. 
През 2014 г. Янсен е поканен за първия си образователен курс по ХДТ в България от д-р Петър Найденов - холистичен лекар-хомеопат с богат опит от над три десетилетия. Следват още няколко семинара у нас, на които десетки лекари преминават курс на обучение и допълват практиката си с този нов метод. 
Наскоро Тон Янсен гостува отново в България и направи няколко семинара, които ни свързаха с живия дух на Ханемановата хомеопатия, възкресена за условията на 21 век и предлагаща реални възможности за излекуване в нашия толкова замърсен и стресиран свят.
Тон Янсен е автор на книгата „С огън срещу огън: Хомеопатична детокс терапия“, издадена и в България, в която обяснява как да се прилага методът ХДТ, даващ възможност да се постигат все по-добри резултати в хомеопатичната практика. 
С негово съдействие в Пловдив неотдавна се създаде хомеопатична аптека „АВИТА“, която специализира в направление ХДТ и е свързана с водещи хомеопатични аптеки в Холандия, Белгия и Гърция.