Най-голямата здравна верига в България вече се казва Аджъбадем, след като в нея се вляха Токуда болница и Сити Клиник. Това стана известно днес, след като „Аджъбадем” (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.) заедно със своето дъщерно дружество в Македония - болницата “Аджъбадем Систина” (Acibadem Sistina) обявиха, че са подписали споразумение за придобиването на болница „Токуда“ в България и нейното дъщерно дружество "Токуда Груп", както и за едновременното сливане с водещата верига лечебни заведения “Сити Клиник”.

Сделката е за купуването на 100% от групата „Токуда“, докато тази със „Сити Клиник“ е комбинация от закупуване на акциите на част от акционерите. Останалата част от акционерите вливат своите дялове в новото дружество. След подписването на споразуменията, 76,5% от акционерния дял на новосъздената компания (“Special Purpose Vehicle”) е собственост на “Аджъбадем”, а останалите 23,5% - на акционери от “Сити Клиник”.

„Сити Клиник“ е водеща верига от лечебни заведения, създадена през 2010 година, която предоставя здравни услуги на територията на София, Варна и Бургас. Групата се състои от 3 болници и 3 медицински центъра, като в нея е единствената болница в България, акредитирана от Joint Commission International (JCI). След откриването на новия онкологичен център „Сити Клиник“ се превръща в лидер в лечението на сърдечно-съдови и онкологични заболявания. Сърдечно-съдовият център на „Сити Клиник“ е университетска болница към два от най-големите медицински университета в България, обединявайки високото качество на медицинските услуги с развойна и академична дейност.

„Токуда Груп“ е най-голямата частна здравна структура в България, която включва 550 болнични легла, медицински център, център за клинични проучвания, аптека и хоспис, разположени на едно място в София. Лечебното заведение отваря врати през 2006 година като първата частна болница, сто процента собственост на японски инвеститор. Общата площ на болничната база е 52 000 кв. м., като в нея се предоставя комплексно лечение в почти всички медицински специалности. Болницата разполага с 30 отделения и 22 операционни зали.

Сключването на двете сделки ще доведе до създаването на най-големия частен доставчик на здравни услуги в България и ще го превърнe във водеща здравна институция в Централна и Източна Европа. Така „Аджъбадем“ се утвърждава като глобална марка, която се допълва от пазарните позиции, високото качество на обслужване и репутацията на „Токуда“ и „Сити Клиник“.

След сливането здравната група ще продължи функционирането си под името  „Аджъбадем Сити Клиник”.

Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. е водеща частна здравна структура за диагностика и лечение в Турция, създадена през 1991 г, която има 18 многопрофилни болници (една, от които се намира в Македония, и друга административно управлявана в Ирак), 13 медицински центъра и компании с допълващи медицински дейности. За групата „Аджъбадем“ работят повече от 18 000 служители и 3100 лекари.

От създаването си „Аджъбадем“ отбелязва постоянен ръст, който я прави най-популярната и значима марка в здравеопазването не само в Турция, но и на международно ниво. През 2012 г. „Аджъбадем“ стана част от глобалната здравна верига - IHH Healthcare Berhad (“IHH”). IHH ръководи интегрирани здравни дейности и свързаните с тях услуги и е с водещи пазарни позиции в Сингапур, Малайзия и Турция. IHH оперира и инвестира в Китайската народна република (без Хонконг, Макао и Тайван), Индия, Виетнам, Македония (чрез „Аджъбадем“), Бруней и Обединените арабски емирства. IHH Healthcare Berhad предлага акции на борсата Malaysia Securities Berhad ("Bursa Securities") и Singapore Exchange Securities Trading Limited ("SGX-ST"). IHH Healthcare Berhad е второто по големина в света публично здравно дружество по пазарна капитализация.