Разказ за някаква опасна болест със симптоми, приличащи много на коронавируса, откри в 5000-годишните аюрведически текстове индийският доктор Смит Нарам, съобщава WWW.PLANETANOVOSTI.COM.

Тази глава описва много подробно, че вирусът може да бъде открит само с помощта на специално оборудване и той се установява в дихателната система на човека. Ако говорим за формата на вируса, текстовете показват, че той е кръгъл и има "тежки" шипове.

Лекарят се изумил доколко описанието на това заболяване наподобява съвременната форма на коронавирус. Текстовете разказват не само, че вирусът се установява в дихателната система, но и причинява силна кашлица и задух. В някои ситуации това дори може да бъде фатално.

Същите аюрведически текстове говорят не само за това как да се предотврати инфекция с вируса, но и да се излекува опасната болест. Най-лесният начин е изолация от други хора. Също в отделна глава има съвети за храненето, режима на онези хора, които вече са се заразили с вируса. В текстовете има препоръки как да се засили имунната система и дихателната система директно с помощта на специални лечебни билки.