Интимните партньори предпочитат да правят секс в хотелска стая, вместо в собствената спалня, сочат резултати от анкета, публикувани в The Hindustan Times. В анкетата участвали 2200 души от различни страни. Всеки трети от тях смятал, че сексът в хотелската стая е много по-добър, като много от анкетираните споделяли, че интимните мигове там продължават с половин-един час повече.

Британците правят секс в хотелите 2,6 пъти по-често, а канадците – 2,3 пъти по-често, отколкото в собствените спални, сочат резултатите от анкетата, според които 53,5% от участниците от Канада се държат в хотела много по-рисковано в сексуално отношение. Жителите на Северна Америка отбелязвали по-често, че обстановката в хотелската стая им помага да се отпуснат. А всички анкетирани, освен италианците, австралийците и руснаците признавали, че сексът в хотела е много по-качествен, тъй като партньорите, е не те самите, стават много по-добри в леглото в новата обстановка.

Леглата играели също важна роля, споделят участниците в анкетата. Някои от тях били сигурни, че тъкмо леглото е причина за по-качествения секс в хотела. Предпочитанията на всички тях били различни. Канадските мъже например харесвали големи легла, докато сънародничките им – твърдите матраци.