Сексуалното желание въобще не изчезва след 40 годишна възраст, доказаха канадски учени по пътя на анкета сред 2400 души. Анкетираните били на възраст между 40 и 59 години и отговаряли на въпроси за своето сексуално здраве, полов живот, интимни отношения, удовлетворение и щастие.

Участниците от която и да е възраст се наслаждавали на секса, като 65% от тях споделили, че са получили сума удоволствия по време на последния полов акт пише The Times of India.

Повечето от анкетираните се оказали доволни и от досегашните отношения в емоционален план. Освен това 63% от тях споделили, че всеки път изпробват по нещо ново в леглото, за разлика от времето, когато са били с 10 години по-млади.

Сексуалното удовлетворение и удовлетвореността от качеството на отношенията се оказали тясно свързани. Участниците, които били доволни от отношенията с партньора, получавали повече удоволствие и от секса. Изследването показало още, че последният полов акт се харесал много повече на женените мъже, отколкото на самотно живеещите.