Независимо от популярността на социалните мрежи, сайтове и приложения за запознанства, съвременните млади хора правят секс много по-рядко, отколкото младежите през 60-те години на миналия век. По-слабо активни сексуално били само родените през 1920 година, сочат резултати от анкета на учени от Атлантическия университет във Флорида, публикувано в The Hindustan Times.

Анкетата показала, че младите хора между 20 и 24 години, родени в началото на 90-те години на миналия век много по-рядко встъпват в сексуални отношения след навършване на 18, отколкото връстниците им, родени през 60-те години на миналия век.

Младите жени днес са двойно по пасивни в секса от мъжете. Броят на младежите, стремящи се да работят за пари и получават шофьорски права също намалял съществено, сочи изследването. Което дава на специалистите основание да заключат, че днес младите хора се развиват по-бавно.

Друго неотдавнашно изследване показало, че секс правят 41% от съвременните гимназисти, докато през 1991 година техният процент бил 54!

Специалистите не могат точно да обяснят на какво се дължат тези промени. Възможно е работата да е нарасналата информираност за венерически заболявания, половото възпитание и достъпността на порнография, смятат те.