„Здравето е основно и безкомпромисно право на всеки” е мотото на престижната болнична група “Медикал Парк” (Турция), която стъпи у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март откри своя офис и в България.

Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината. Първата от тях е създадена през 1993 година.

„Медикал Парк“ е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването в Турция.

През 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция е лекувала пациенти от над 90 държави, като само за 2016 г. броят на чуждите пациенти, постъпили за лечение, е над 50 000. В болниците се лекува и 10% от населението на Турция.

Във веригата болници “Медикал Парк” се правят над 800 трансплантации годишно на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица. А болницата “Медикал Парк” Анталия е била неколкократно №1 в света по брой успешно извършени трансплантации на орган.

В “Медикал Парк” се извършват средно годишно и над 600 костномозъчни трансплантации, като специалистите си сътрудничат и с международни банки за костен мозък.

Болничната верига “Медикал Парк” е сочена като десети в света сред най–добрите центровете за хирургия при болестта на Паркинсон – лечението се провежда с помощта на невростимулатор.

Турската болница е прословута и с висока успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55 -60%  от случаите.

Болничната верига вече е позната и сред много български пациенти които я предпочитат за извършване на интервенции за пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Една от първите пациентки, избрала услугите на Медикъл Парк Хоспитал в Турция за серия оперативно разкрасителни процедури, е Жени Калканджиева. Там за нея се грижи специалистът по пластична и естетична хирургия доц. д-р. Мурат Диарбакърльоглу, съобщава сайтът на веригата болници medicalparkbulgaria.com