Вече сте проверили електронната си поща, профила си във Facebook и СМС-ите по телефона само за няколко минути. Но след малко го правите отново и отново… Как да се избавите от тази зависимост?

Доверете се на съветите на експертите!

Най-важното е да не разчитате само на силата на волята си. Наистина, най-лесното е да откъснете очи от смартфона или да изключите компютъра. Но - лесно е да се каже, а трудно да се направи. Силата на волята ви не може да се сравни с харизмата и усилията на милиардите компании, които се борят за вниманието на всеки потребител. Вие сте длъжни да търсите далеч по-ефикасни начини за избавяне от изкушението!

На второ място – важно е да спрете да мислите за това. Опитвайки се да спрете с контактите по телефона, осъзнайте откъде започва първият ви импулс, който ви тегли към мобилното устройство. Осъзнавате ли го? Сега трябва да си спомните за дузината други неща, които бихте могли да направите вместо това и те са по-полезни, значими или приятни! Това може да е разходка навън, миене на съдове, фитнес, десетминутна медитация или просто забавна среща с приятели… Всичките варианти, които не изискват използването на мобилни устройства, са добри!

И накрая – всеки ден си устройвайте „технологични паузи“. Като тази например – да отдъхнете от техниката за десетина минути по време на закуска или обед на работното място. През това време включете телефона си да се зарежда и го оставете на бюрото до спрения компютър.