Салма Хайек не съветва семейните двойки да правят всекидневно секс. Това е една от тайните за хармоничен брак на звездата и съпруга на милиардера Франсоа-Анри Пино.

Сексът е важно условие за постигане на хармония между партньорите в живота, но той не трябва да е ежедневен. Иначе просто ще ни писне и няма да ни носи особени емоции, смята актрисата с мексиканска кръв, омъжена за французин.

Според Хайек в брака трябва непременно да поддъжаме химията между двамата, за дазапазим романтиката и не ни налегне скуката. И непрекъснато да се стремим да експериментираме нещо ново. За своя голяма заслуга актрисата смята не великолепните си роли в киното, а пълния с доверие и любов брачен живот. 

А на всички, които искат да станат по-сексуални, Салма препоръчва да приемат себе си, тялото си и фигурата си. Истинската сексуалност според нея е в увереността в себе си. Дори и когато сте на диета, се радвайте на това, което ви е позволено, а не приемайте ограниченията като каторга, съветва Хайек. Всеки, който умее да се наслаждава на живота, трябва да съумее да предава тази страст и на половинката си, смята тя.