Органичният силиций е един от най-важните основни микроелементи за нашия организъм, тъй като се включва в безброй регенеративни процеси чрез производството на колаген и други основни молекули, като еластин, който придава на съединителната тъкан необходимата еластичност и консистенция. Поради тази причина, наличието на подходяща концентрация на това съединение в тялото е синоним на добро здраве и благополучие.

Силициум G5 Силиплант, органичния силициев диоксид на Льоик Ле Рибот, който помага за общото благосъстояние на организма, подобрява здравината на костите и ставите. Съдържа 360мг/л силициев диоксид в мономерна форма, една формула, която съдържа ортосилициева киселина, стабилизирана от органично съединение, за да се предотврати всякаква полимеризация. В своята био-налична форма, силиция е важна съставка на колагена, еластина и съединителната тъкан изобщо, и на молекулите свързващи клетките. Много изследвания потвърждават ефективността на Силициум G5 Силиплант заедно с неговото приложение като гел в широк спектър от патологии, засягащи ставите. Освен това използването му в продължение на много години от здравни специалисти предоставя документация и оценка на голям брой случаи с положителни резултати върху широка гама от проблеми. За да разберем дали наличието на този микроелемент в нашето тяло е оскъдно, експертите посочват редица индикатори, ето и някои от тях:

Нестабилни кости и чувствителни зъби -> Цялостта на костната матрица зависи до голяма степен от това, нивата на силиций да са адекватни, което спомага за възстановяване на масата на костите, загубена през годините. Също така, липсата на това съединение се свързва и с появата на кариеси.

Несигурност в мускулите и сухожилията -> Като основен елемент в синтеза на колаген, неговата функция е жизненоважна за подхранване на мускулите и сухожилията и за осигуряване на по-голяма еластичност.

Увредена коса, кожа и нокти -> Силицият възстановява консистенцията на косата и ноктите, намалява бръчките по кожата и помага да се възстанови.

Бръчки и отпусната кожа -> Като лепило, силицият помага за поддържането на здрави и гъвкави структури на тялото, широко използван в целия свят за лечение против стареене.

Разширени вени -> Според няколко проучвания около 80% от хората с разширени вени са видели симптоми на подобрение, благодарение на допълнителния принос на силиций.

Хипертония и липса на гъвкавост в артериите -> Предпазва артериалната стена, понижава холестерола и понижава кръвното налягане.

Патологии на нервната система -> Оптималните нива на силиций в организма упражняват положително действие върху невротрансмитерите на организма, подобрявайки клетъчната комуникация.

Тахикардия и Аритмии -> Липсата на силиций в частта на сърцето, където електрическите заряди, които задвижват всеки ритъм, могат да доведат до аритмии и тахикардии.

Усещане за умора -> Органичният силиций е едно от съединенията, отговорни за възстановяването на полярността на клетките, което спомага за балансиране на организма и връщането на загубената енергия и жизненост.

Автоимунни заболявания -> Този вид заболявания, при които самият орган атакува по невнимание здравите клетки, може да бъдат предотвратени, ако клетъчната комуникация е подходяща и се осъществява при подходящите параметри. В този процес силицият се оказва много ефективен.

Така че тялото ви да не изпитва липса на силиций, най-доброто решение е интензивно приемане на Силициум G5 Силиплант. Той има свойството да елиминира тежките метали в организма. Силициевият диоксид е съществено важен за имунната и сърдечно-съдовата система. Ето затова ние горещо го препоръчваме!

Защо да изберем Силициум G5? Първото и най-важното е, че той е базиран на Органичен Силиций. Това означава, че единственият възможен начин да се консумират силиция е чрез хранителна добавка, без тялото да счита, че е замърсител и да го отстрани като отпадък. В допълнение, той е напълно разтворим, много биодостъпен и асимилиран. Силициум G5, се подкрепя от научните изследвания на д-р Льоик Ле Рибот, геолог с докторанти в La Sorbonne и Orsay с 30-годишно проучване на силиций.

Независимо от възрастта и правилното хранене, приемането на силиций е важно през целия живот!