Близо 10 милиона пъти е бил гледан клип на рок динозавъра Мик Джагър, който наскоро  демонстрира във Facebook как на 72 години тренира за поддържане на перфектна форма.

Това са класически тренировки, включващи първо т.н. core training или тренировка на цялото тяло – коремни преси, разтягане на гръбнака, таза и бедрата, което е класика за танцьорите. Втората част от тренировката набляга на танците и се води от личен треньор. Натоварването при танцувалните упражнения е смесено аеробно-анаеробно като източник на енергия.

Съчетанието на core training с танцувални упражнения е ефективно и за любителите, които се стремят да изгорят мазнини, да разширят възможностите на сърдечно-съдовата си система и да поддържат стройно тяло, коментират специалистите.

И на 72 Джагър е в прекрасна физическа форма за възрастта си – той издържа на сцената с часове, скачайки и танцувайки без прекъсване.. А танцувалните му движения са пластични и динамични – всички могат да ги видят на клиповете от концерти на Роулинг Стоунс.

Ще припомним само, че съвсем наскоро 72 годишният Мик Джагър стана баща за осми път.

А като потвърждение на ефекта от тренировки фитнес гурутата често дават и 78 годишната американка Шърли Уеб, която на тази възраст вдига 100 килограмова щанга и се чувства превъзходно. А е започнала да тренира активно едва на 76 години!