Купете си опаковка с магнезий и това ще се окаже едно от най-мъдрите ви решения! Защото магнезият е достъпно и не толкова скъпо вещество, което ще ви помогне да решите редица козметични и домакински проблеми.

От магнезий може да си приготвите скраб за почистване на лицето и тялото. Смесете 1 чашка английска сол, която всъщност е кристализиран магнезиев сулфат, и ¼ чашка зехтин. Преди душ или миене на лицето към тази слес може да добавите и съвсем малко количество етерично масло - от мента, цитрусови плодове или лавандула например. Ефектът е прекрасно лечение за вашата кожа.

Красотата на косата също е във възможностите на магнезия. Смесете равни части балсам за коса и магнезий, нанесете сместа върху косата и след 20 минути измийте. Ефектът ще е потресаващ!

Може да добавите и чашка английска сол във водата за релаксираща вана. Това ще ви помогне да заспите по-добре, особено ако във водата добавите и лавандулово масло, с което релаксът става още по-пълен.

Стайните растения също обичат магнезия – трябва само да добавите чайна лъжичка английска сол във водата за поливане и това ще стимулира здравословния им растеж. Тази рецепта може да се използва за стимулиране на градинските растения или дървета. Може също да посипвате английска сол в градината, за да запази растенията от вредители.