Проф. Иво Петров, д.м

Проф. Петров е медицински директор на Сити Клиник.  Завършил е медицина през 1992 г. в МУ-София. През 1999 г. придобива специалност „Вътрешни болести”, през 2003 г. специалност „Кардиология” и през 2012г. специалност по ангиология. Има и тясна специализация по „Инвазивна кардиология“. Проф. Петров е завършил и „Здравен мениджмънт” в МУ-София.

Преминал е обучение по стрес ЕхоКГ във Висбаден, Германия, по Инвазивна кардиология и радиология в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия към фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През периода 1999 – 2000 г. е стипендиант по Инвазивна кардиология и радиология в същата болница.

Между 1992 и 2006 г. проф. Петров работи в УНСБАЛ „Св. Екатерина”, където преминава през позициите доброволен сътрудник, асистент, старши и главен асистент в Клиниката по кардиология. В този период в рамките на 2 години е стипендиант в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия към фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През ноември 2006 г. е поканен да оглави Кардиологична клиника на МБАЛ „Токуда Болница София”. През 2010г. става доцент.

Проф. Иво Петров е председател на Дружеството на кардиолозите в България и председател на Българското дружество по ендоваскуларна терапия. Член е на УС на ISES (International Society of Endovascular Specialists), на Европейско кардиологично дружество - с ранг FESC - Fellow of the European society of cardiology, на Американския колеж по кардиология, също с ранг “Fellow”, на Испанска асоциация по кардиология, на Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози и на Българско дружество на ангиолозите и съдовите хирурзи. Владее испански, английски и френски език. Има българско и аржентинско гражданство.

Проф. Петров има огромен опит в ендоваскуларни процедури на артериите на мозъка и други мозъчносъдови заболявания, на коремна и гръдна аорта (при аневризми и дисекации), на артериите на коремни органи и долни крайници и при тежки състояния на съдовете на сърцето. Прилага уникален метод за лечение на резистентна хипертония – ренална денервация. Основава и специализиран център за лечение на белодробна тромбемболия и остър исхемичен инсулт.