Проф. Асен Дудов

Проф. Дудов е медицински директор и началник Клиника по медицинска онкология в УМБАЛ „Сити Клиник Онкологичен Център“, София от създаването й през 2015 година.

Интересите му са насочени към терапия на солидни тумори и в частност към подходи за преодоляване на лекарствената резистентност. Специалист е и в областта на прицелната терапия на рака на млечната жлеза, невроендокринни тумори на дебелото и право черво, бъбрека и простатата.

Преди да постъпи в Сити Клиник, проф. Дудов е бил Началник Клиника по Медицинска онкология, УМБАЛ “Царица Йоанна - ИСУЛ” ЕАД.

От 2005 г. е Национален консултант по Медицинска онкология.

Специализирал е в Сейнт Джоунс Колидж Оксфорд, Великобритания; Институт Жул Борде, Белгия; Тораксклиник, Германия; Гюстав Роси, Франция; Институто Ди Тумори, Италия; Сан Франциско Комприхенсив Кансър Сентър, САЩ; Харвард Медикал Скул, САЩ; Масачузетс Дженерал Хоспитал, САЩ; МД Андерсън Кансър Сентър, САЩ;

Проф. Дудов членува в Европейската организация за изследване и лечение на рака (EORTC); Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO); Европейската организация за изследване и лечение на невроендокринни тумори (ENETS); Американската асоциация за изследване на рака (AACR).

Председател е на Българско онкологично научно дружество ( БОНД ), където над 10 години участва в изработването на Националните стандарти за системно противотуморно лекарствено лечение на рака при възрастни, които са приети от НСЦРЛП и официално приети като Фармако-терапевтично ръководство по Медицинска онкология.

Създател и ръководител е на първият в страната Център за лечение на невроендокринни тумори и на Центъра за химиотерапия на стомашния карцином и първичния чернодробен карцином.