Пандемията на коронавируса доведе до недостиг на тоалетна хартия и дезинфектанти. В случай на карантина обаче е по-добре да се запасите с храна. И тук е важно да направите правилния избор, за да си осигурите здравословна и вкусна диета в продължение на няколко седмици. Какво да набавим?

Мляко с дълъг срок на годност

В момента млякото с дълъг срок на годност е представено не само от класически ултрапастьоризираното. Има и растителни варианти.

Бобови

Сухите бобови растения са достъпни и универсални. От тях можете да направите супа, гарнитура и дори десерт. Допълнителен плюс е богатството им на протеини и фибри.

Замразена храна

Замразените морски дарове като скариди или рибно филе могат да бъдат отличен източник на протеини. Замразените зеленчуци и плодове се съхраняват дълго време, но са по-евтини. Можете също така да направите някои от любимите си ястия и да ги замразите за следващо консумиране.

Ядки и пълнозърнести продукти

Ядките имат дълъг срок на годност и освен това могат да бъдат замразени. Това е отличен източник на здравословни мазнини.

Когато купувате зърнени храни и тестени изделия, дайте предпочитание на пълнозърнестите продукти. Те съдържат повече хранителни вещества.