ПостКовид програма за консултиране, долекуване и рехабилитация стартира УМБАЛ „Александровска“.  Програмата за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти преболедували Ковид е разработена съвместно с Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“.

Александровска болница ще стартира от 8.02.2021г. безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали инфекцията – със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за прекарана инфекция.

Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467. При необходимост и при наличие на индикации за това на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни постКовид състояния.

Колаборацията между УМБАЛ „Александровска“ и Националния комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“ позволява пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в някои от санаториумите на СБР НК.

Програмата за рехабилитация на пациенти, преболедували КОВИД-19 и с ПОСТ-КОВИД 19 симптоми позволява възстановяване в следните санаториуми:

Баните Смолян

Банкя

Баня Карлово

Велинград

Вършец

Кюстендил

Момин проход

Наречен

Овча купел

Павел баня

Сандански

Хисаря

Поморие

По време на престоя си в санаториумите, част от пациентите ще бъдат проследявани и консултирани при нужда от лекарите на Александровска болница онлайн и посредством възможностите на телемедицината.