Да, възможно е, твърдят специалистите. И съветват как да го постигнем. Тези съвети ще ни помогнат да не чувстваме тежест и да постигнем „свиване на корема“ още до края на деня.

Сутрин пийте гореща вода с лимон. Чаша гореща кисела лимонена вода, изпита рано сутрин, ще „пробуди“ храносмилателната ви система и ще тонизира перисталтиката на червата.

Водата за вас не е вариант? Тогава пийте зелен чай с лимон.

Започвайте деня с лека гимнастика. Сутрешни упражнения с извивки и асани на йога ще ви помогнат да избавите организма си от токсини, съдействайки на по-добро храносмилане. И, разбира се, стречинг и разтяжки, които ще подпомогнат разсънването ви.

Закуска без млечни продукти. Много хора чувстват дискомфорт в корема след тях. Ако премахнете сметаната и киселото мляко от сутрешната трапеза, ще избегнете подуването на корема и ще се чувствата по-свежи и тонизирани.

Лека втора закуска с ананас и папая. Тези плодове съдържат ценните ферменти бромелайн и папаин ще ви гарантират по-активно храносмилане, тъй като ефикасно разграждат протеините и по този начин облекчават обработката на храната.

Яжте бавно. Старайте се да не ядене припряно, защото това може да доведе до поглъщане на въздух, а той ще се окаже в капана на храносмилателната система. Затова се опитайте да дъвчете бавно, като така минимизирате риска от подуването на корема, свързано с прекалено количество въздух в него.