Бирата дава на мъжете четири преимущества наведнъж, които го правят добър любовник, твърди известният американски сексолог и семеен терапевт Кет Ван Кирк (Kat Van Kirk).

Фитоестрогените, съдържащи се в бирата, го предупреждават за преждевременното семеизхвърляне и така му дават възможност да продължи половия акт. Тъмните сортове бира, богати на желязо, усилват прилива на кръв към пениса, което води до увеличаване на либидото и по-интензивна ерекция. Бирата повишава и сексуалната издръжливост. И тъй като съдържа много пробиотици и витамини от група В, тя помага за укрепване на здравето и не предизвиква обичайните симптоми на махмурлука. Всичко това помага на мъжа да бъде бодър и енергичен по време на половия акт.

Кирк напомня и за новия сорт бира, предназначен специално за добър секс, наречена „ 50 нюанса зелено“, защото съдържа 50 сорта хмел и други растителни съставки, като женшен, гинко билоба и дамиана. Всички те повишават сексуалното желание, усилват кръвообращението и нервната стимулация.

Американски учени от щата Орегон смятат, че бирата помага и да станем по-умни. Те открили в състава й флавоноиди, които активизират познавателните способности.