Сокът от лайм като цяло укрепва благосъстоянието, но има и множество други индивидуални ползи. Например, това че помага да поддържаме теглото под контрол. Какво още? Обяснават експерти в The Health Site.

Подмладява кожата. Сокът от лайм съдържа антиоксиданти, дезинфектанти и дори антибиотици. Всички те спомагат за подмладяване на кожата и предпазване от инфекции.

Редуцира теглото. Лимонената киселина в сока от лайм повишава метаболизма, помага за изгарянето на повече калории и натрупването на по-малко мазнини.

Бори инфекциите. Пиенето на сок от лайм намалява риска от инфекция. Този сок съдържа витамин С и антиоксиданти, които засилват имунната система и помагат в борбата с настинките и грипните вируси.

Стимулира храносмилането. Флавоноидите в лайма стимулират отделянето на храносмилателни сокове в стомаха. В допълнение към това соковата киселина помага на слюнката да разгради храната и по този начин подобрява храносмилането.

Намалява риска от сърдечни заболявания. Лаймът съдържа високи нива на магнезий и калий, които са полезни за сърдечните компоненти. Калият също има положителен ефект върху притока на кръв, намалява риска от инфаркти и инсулти.

За него пише The Health Site.