Пет са ключовите грешки, които хората допускат в отношенията си, казва австралийският експерт по връзки, секс и брачни конфликти Луан Уърт. И именно тези грешки намаляват сексапила ни в очите на другите, категоричен е той, като описва и петте.

Липса на сън. Това е основната причина да изглеждате по-малко привлекателни за хората. Поради липсата на сън кожата ни остарява по-бързо и нивата на енергия намаляват. Като цяло дефицитът на сън е доказан фактор за намаляване на общата привлекателност, здраве и емоции. Умората и липсата на сън са основна заплаха за стабилността.

Негативно държание. Добротата и достъпността по отношение на другите увеличават сексапила, а негативните нагласи го намаляват. Имайки това предвид, е наложително да останете позитивни и отворени към срещите, за да направите добро първо впечатление.

Игрички. Доста обичайно е мъжете или жените на срещи да се опитват да играят, вместо да действат естествено. В действителност това не е благоприятно за сексапила. Също така не бива да се увличате по играта на емоциите, когато в даден момент сте мили и сладки, а след това изведнъж ядосани и студени. Така вашият партньор получава противоречиви сигнали, които намаляват сексапила.

Осанка. Малцина осъзнават, че позата и невъзможността да се поддържа изправен гръб пряко влияят на сексапила. Ако сте постоянно прегърбени или отпуснати, може да изглеждате по-малко привлекателни. Езикът на тялото е от голямо значение и дори увисналите рамене вече се отразяват на привлекателността на човека.

Стрес и оплаквания. Ако в разговор с партньора си се оплаквате или се показвате като жертва на стрес, това излъчва негативна енергия. Същото се отнася както за мъжете, така и за жените. Наложително е да се увеличи сексапилът чрез положително настроение и контрол на стреса, а оплакванията трябва да бъдат сведени до минимум.