Когато отслабваме, не по-маловажно храната е и какво пием. Растенията винаги са били наши съюзници, когато става дума за регулиране на храносмилането или за спасяване от подутия корем.

Зеленият чай е не само моден, но и необходим за детоксикация. Не е важно дали вашата цел е отслабване или просто прочистване на организма – и в двата случая зеленият чай ще действа като ваш съюзник и ще ви помогне да направите корема си идеално плосък.

Тази напитка съдържа голямо количество катехини - антиоксиданти, които помагат за ефективното регулиране на теглото и – което е особено важно – равномерно да разпределяте мазнините, особено в областта на талията.

Ако спазвате диета, добре е да пиете обикновената вода вместо газирана, като – естествено, изключите напълно сладките газирани напитки.

Лятно време е важно да откриете нови източници на хидратация. Изпробвайте леките лекарствени билки, като копър, градински чай, мащерка. Като най-добре е да ги използвате във вид на неконцентрирани билкови чайове, а не на таблетки или капсули.

Има хранителни продукти, които пречат да отслабнем. Такива провокатори са белият хляб, оризът, макаронните изделия, курабийките. Избягвайте ги или ги заменете със сурови или задушени зеленчуци, ядки, постно месо.