Тази салата ще ви помогне да отслабнете без да се ограничавате в яденето. Достатъчно е само да я прибавите към вечерното си меню.

Какво ви е необходимо?

Чернево цвекло – и варено, и сурово в пропорции едно към едно, което настъргваме и смесваме и заливаме с лимон. Салатата трябва да престои в хладилник за няколко часа преди ядене. Преди употреба може да добавите соева майонеза или обезмаслено кисело мляко.

Стандартната порция е от 100-150 г.

Цвеклото се слави с разхлабителните си свойства и за периода на консумация салатата ще извади всичко, натрупано с години в организма ви. Когато изпражненията ви станат прекалено редки (но не и диария), смятайте че вашият курс е приключил. Противопоказни са заболявания на стомашно-чревния тракт или ако често страдате от диария.

Салатата подобрява храносмилането и обмяната на веществата, съхранява кожата на лицето ви свежа, прочиства организма от шлаки и лошия холестерол, укрепва кръвоносните съдове.

Червеното цвекло е нискокалоричен продукт. То съдържа фибри, бетаин, който осигурява достатъчна киселинност в стомаха за правилното смилане на протеините в храната. Зеленчукът е богат и на органични киселини, които усилват перисталтиката на червата, неутрализират и извеждат съдържащите се в тях токсични шлаки и оказват лек слабителен ефект.