Много срещи започват на масата, а завършват в постелята. Затова и изборът на блюдата, които ще изядете непосредствено преди секса, има голямо значение. Защото проблемите с храносмилането могат да изпортят цялото удоволствие, предупреждава читателките на Cosmopolitan професорът-гастроентеролог Уйлям Чей (William Chey).

Тези, които нервничат преди среща и по време на нея, трябва много внимателно да подхождат към храната си. Предпазливи трябва да са и влюбените с чувствителен стомах и черва. Ето и продуктите, от които проф. Чей предупреждава да се пазите, отивайки на среща.

Еспресо

Силното кафе може да засили нервността и дори да предизвика разстройство на червата. Затова по-добре пийте чай, в него има по-малко кофеин.

Червено месо и колбаси

Пържолата може да засили газообразуването в червата, което едва ли ще ви направи по-привлекателни. Особено неприятна миризма имат чревните газове, образувани в резултат на преработването на червено месо. По-добре яжте риба или пилешки гърди, те се асимилират далеч по-лесно.

Колбасите или бекона също не са за препоръчване. Тези мазни храни могат да предизвикат киселини и разстройство в храносмилането. Затова е по-добре да ги замените с яйца – омлет или просто варени. Тази лека храна ще ви гарантира висококачествени белтъчини и няма да натоварва храносмилателната система.

Броколи, цветно и брюкселско зеле

Всички тези полезни зеленчуци засилват газообразуването. По-добре ги заменете с далеч по-безопасните за това зелена салата, краставици, домати, чушки и гъби.

Сметана към пастата

Сосът със сметана съдържа много мазнини и се преработва продължително, което предизвиква тежест в стомаха. Освен това ако имате повишена чувствителност към млечните продукти, диарията ви е сигурна! В най-добрият случай може да се разминете в подуване на стомаха. Сметаната може да замените с доматен сос, но без подправки и чесън, които също могат да предизвикат киселини.

Професор Чей препоръчва още да се откажете от пържените картофки в полза на варените или печените. Да обърнете гръб на пицата в полза на пастата с доматен сос и на бирата в полза на червеното вино.

И, не забравяйте, че храната може не само да провали, но и да подобри сексуалния ви живот.