Неправилното съхраняване на хранителни продукти през лятото заплашва с хранително отравяне, предупреждава експерти от страниците на The Daily Mail. На първо място това е хлябът. Той бързо изсъхва и се разваля, по-добре е да го държите на сухо и добре проветриво място.

По същия начин трябва да се пази и лука, за да не прорасне и изгние. Още повече че миризмата му може да се разпространи и върху другите продукти в хладилника. Аналогична е ситуацията и с чесъна.

Авокадото пък трябва да съхранявате в открити и тъмни пакети, ако не искате бързо да загние. Но ако плодът се нуждае от доузряване, поставете го в открит панер заедно с бананите.

Доматите губят вкуса си в хладилника. За да го запазят им е необходима стайна температура.

За разлика от тях тортите, съдържащи много крем и сметана, могат спокойно да се държат в хладилника. Достатъчно е да използвате херметичния контейнер.

Динята, която все още не е разрязана, трябва да е извън хладилника. Но ако я нарежете, незабавно трябва да поставите неизконсумираната част от нея в хладилник. Но добре покрита с фолио. Иначе в нея ще започнат да се размножават бактерии.