Много диетолози и специалисти по хранене подчертават необходимостта от ядене на яйца ежедневно. А ето някои от най-неочакваните ползи от включването на яйца във вашата диета, които изброяват експерти на The Health Site.

Яйцата помагат за отслабване. Яйцата са наситени с протеини и мазнини, както и минимум въглехидрати. Тази комбинация е много полезна за хора, които искат да отслабнат.

Полезни са за зрението. Яйцата са отличен източник на лутеин и зеаксантин, които съдействат за намаляване риска от възрастова макулна дегенерация и катаракта.

Укрепват здравето на мозъка. Яйцата съдържат холин, който е основно хранително вещество. Благодарение на него се засилват когнитивните способности и се предотвратява развитието на неврологични разстройства.

Регулират холестерола. След ядене на яйца добрият холестерол или липопротеините с висока плътност се увеличават, а нивото на лошия холестерол намалява.

Полезни са за сърцето. Поддържането на холестерола е от решаващо значение за поддържането на здравето на сърцето. Ето защо яйцата са полезни за основния мускул на нашето тяло.