През 2015 г. Михаил Варшавски, 30-годишен терапевт от Съединените щати, бе признат за най-красивия лекар на планетата от списание People. Младият мъж е роден в Саранск, Русия. На шестгодишна възраст със семейството си се премества в САЩ.

Д-р Варшавски работи в болница в Ню Джърси, член е на благотворителни организации, често се появява по телевизията като медицински експерт и последователите му в Instagram профил са повече от 3 милиона.

А в началото на юли спешен случай по време на полет направи д-р Майк (както го наричат в Щатите и в мрежата) истински герой. Варшавски летял от Ню Йорк за Тел Авив на конференция, когато на борда се случило произшествие с един от пасажерите. 26-годишният Мат Фарако, който страдал от анафилактичен шок, започнал да се задушава.

Дишането на Мат било възстановено, благодарение на младият доктор на борда. През останалото време от полета Майкъл бил до пострадалия, наблюдавайки състоянието му. Няколко дни след този инцидент Майк и Мат се срещнали в неформална обстановка в Йерусалим и били интервюирани от журналисти, научили за случилото се в самолета.

Това направило красивия доктор още по-популярен не само в мрежата.