Храните без въглехидрати не помагат да се напълнее, дори в условия на самоизолация. Особено полезна е храната с ниско съдържание на въглехидрати за консумация вечер.

Картофите, оризът, хлябът, брашнените продукти, различните десерти и алкохолът са богати източници на въглехидрати. Консумацията им днес, като се вземе предвид принудителното бездействие, трябва да бъде строго контролирана. Невъзможно е напълно да се откаже от въглехидратите, защото тези вещества дават на тялото енергия и сила. Но за да отслабнете и да се поддържате в добра форма, консумацията на определени въглехидрати е по-добре да се сведе до минимум, особено на вечеря.

Експертите изброяват някои от най-здравословните храни без въглехидрати за вечерна консумация.

Месо, риба. Тези високопротеинови храни се вписват идеално в диетата с ниско съдържание на въглехидрати, но в същото време техните порции трябва да бъдат строго умерени. Ако лекарите с готовност дават на рибата „зелена светлина“, те са много скептични към редовната консумация на червено месо. За вечеря е по-добре да ядете птиче месо - пилешки гърди или пуйка. Тофуто е друг чудесен вариант да ядете по-малко месо.

Яйцата. Подобно на месото, яйцата са почти изцяло изградени от протеини и мазнини, но тези, които се усвояват добре от организма. Опитайте се да приготвите за вечеря омлет с домати, тиквички и гъби - той е много вкусен и не ви позволява да наддавате на тегло.

Моцарела. Нито едно сирене не съдържа въглехидрати, но в моцарелата има и по-малко сол от останалите, освен това е отличен източник на калций, полезен за укрепване на костите и считан за основен минерал за отслабване (поддържа активен метаболизъм).

Зеленчуци. Строго погледнато, те съдържат въглехидрати, но обикновено концентрацията им е изключително ниска - не повече от 5 грама на 100 грама продукт. Друг плюс на зеленчуците е, че не съдържат мазнини и можете да ги ядете с чиста съвест.

Масло. Един от най-полезните вариантие да готвите с кокосово масло. То има противовъзпалителен ефект благодарение на лауриновата киселина, която съдържа.