Правилното хранене е жизненоважно за цялостното здраве, а храненето преди тренировки може да помогне на тялото ви да достигне пикова активност и да се възстанови по-бързо. То ще сведе до минимум и увреждането на мускулите. Най-добрият отговор на въпроса какво да ядем преди тренировката зависи от индивидуалните цели.

Въглехидрати

Храните, богати на въглехидрати, се препоръчват за хора, които са съсредоточени върху изграждането на мускулна сила и маса или искат тренировките да са кратки и интензивни.

Най-добрите храни като източник на въглехидрати в случая са овесената каша, пълнозърнестият тост, кафявият ориз и бананите.

Протеини

Установено е, че приемът на протеини - самостоятелно или в комбинация с въглехидрати, осигурява по-добър анаболен отговор, водещ до мускулен растеж и подобрено възстановяване.

Редовният прием на протеини преди тренировка може да доведе до увеличаване на мускулната маса и сила. Проучванията показват, че протеиновите храни помагат на тялото да продължи да изгаря мазнините в продължение на 24 часа след тренировката.

Най-добрите храни, богати на протеини са рибата, броколито, бобовите растения, изварата с ниско съдържание на мазнини, киселото мляко, бялото пилешко месо.

Мазнини

Мазнините се използват от организма за презареждане, когато продължителността на тренировките е от умерена до ниска. Мислете за това като за бавно изгарящ източник на енергия.

Здравословните мазнини се намират в ядките, авокадото и яйцата.

Независимо какво ядете преди тренировката си, не забравяйте да пиете много вода преди, по време и след това.