Комбинацията от кашлица, кихане, болки в тялото и треска води до състояние на слабост и нежелание да ставате от леглото. Въпреки че все още не е измислено лекарство против настинка, можете да улесните живота си с помощта на прости природни лекарства, които се намират във всеки хладилник и кухня.

Чесън

Той съдържа съединение, наречено алицин, което има мощни антимикробни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на обикновената настинка.

Мед

Въпреки че медът може да не е „лек“ като такъв, той е предпочитаният подсладител за някои хора поради здравословните ползи, които предоставя. Медът има антибактериални и антимикробни свойства, които помагат да се предотврати заболяването.

Люта чушка

Яденето на люти чушки е ефективен начин за почистване на синусите. Те съдържат капсаицин, койтом може да помогне за разреждането на слузта, като почисти носната кухина, за да улесни дишането.

Джинджифил

Този корен се използва от векове при различни заболявания. Няколко филийки суров джинджифил в тенджера с гореща вода могат да помогнат за успокояване на кашлицата или болките в гърлото.

Зелен чай

Успокояващата чаша зелен чай може да бъде идеалната напитка за всеки, страдащ от грипоподобни симптоми. Зеленият чай съдържа съединения, наречени катехини, които могат да помогнат на имунната система в борбата с грипа.

Сол

Можете да смесите супена лъжица сол с чаша гореща вода, за да направите гаргара, която ще облекчи болката в гърлото и ще спре развитието на инфекцията.