За да се отървем бързо от излишното тегло, се нуждаем от „умна“ диета. Защото е много важно не само да изберем правилните продукти, но и интелигентно да ги комбинираме един с друг.

Кафе и канела. Тази комбинация ефективно намалява глада. Кафето с канела предотвратява преяждането. В самата канела няма калории, тя съдържа мощни антиоксиданти, които помагат да се отървете от мазнините в корема. А кафето само по себе си намалява апетита.

Зелен чай с лимон. Зеленият чай е много богат на антиоксиданти, ускорява метаболизма и допринася за процеса на окисляване на мазнините. Катехините в чаят ускоряват изгарянето на излишните мазнини. Лимонът също допринася за изгарянето на мазнини. Когато тези два продукта се комбинират помежду си, това води до ускорена загуба на тегло.

Бадеми и кисело мляко. Киселото мляко увеличава реабсорбцията на ликопен. И това, наред с други неща, намалява риска от поява на рак. Бадемите са богати на витамини. Комбинацията от тези два продукта е много полезна за нашата талия.

Кайенски пипер и пилешко месо. Пилето е постно разнообразие от месо. След употребата му има дълго усещане за ситост, което ни предпазва от преяждане. Кайенският пипер е мощен продукт за изгаряне на мазнини, който съдържа капсаицин, потискащ апетита. Освен това капсаицинът увеличава способността на организмът да преобразува храната в енергия.

Картофи с черен пипер. Картофите са отличен източник на калий. С него можете да намалите подуването на корема, но е важно да добавите и определено количество черен пипер към картофите, така че да станат полезни за здравето. Черният пипер е най-подходящ за тази задача, тъй като съдържа пиперинов алколоид, който пречи на образуването на нови мастни клетки. Накрая картофите ускоряват процеса на изгаряне на мастните клетки и понижават холестерола.