Германката Йоханна Каас, която планира да участва в състезания по спортна гимнастика до самата си смърт, е родена на 20 ноември 1925 година в саксонския град Хохенмелзен, близо до Лайпциг. Тя започва да се занимава с гимнастика на девет години, след което се преориентира към хандбала и дори през 1954 година печели заедно с отбора си шампионата на ГДР по този вид спорт. Но в по-зряла възраст – след като вече е омъжена и ражда три деца, Каас все пак се връща в залата като треньор по спортна гимнастика.

След като навършва 56 години, тя отново започва редовно да участва в състезания по спортна гимнастика. През 2012 година, когато вече е на 86 години, Йоханна за пръв път влиза в Книгата на рекордите Гинес като най-старата гимнастичка в света.

В същото време Каас обявява, че планира да завърши спортната си кариера на 90 години.

Днес, когато гимнастичката е вече на 91, твърди, че не смята да напуска спорта до смъртта си, тъй като именно тренировките и състезанията й дават възможност да се чувства млада, пише The Independent. Тя смята също, че за поддържането на толкова добра физическа форма на преклонна възраст й помагат дневният сън и вегетарианската диета.

Въпреки че лицето ми е на стар човек, сърцето ми все още е младо, казва Каас. Възможно е денят, в който прекратя да се занимавам с гимнастика, да стане денят на моята смърт, казва тя.