55 235 деца в цяла България ще получат талони за безплатен стоматологичен преглед в рамките на кампанията за устна хигиена „Веселите зъбки“. Инициативата се организира от dm България в партньорство със Сдружението на българските зъболекари, съобщава medicalnewsbg.

Прегледите ще се извършват в 380 кабинета в 24 града, в които най-голямата верига за дрогерийни стоки у нас има свои филиали. Тя ще обхване 25 235 деца в 126 детски градини. Целта на кампанията е да образова родители, педагози и деца за ползата от правилна устна хигиена още от най-ранна възраст, с появата на първото млечно зъбче.

Тъй като децата учат най-добре докато се забавляват, в 10 детски градини ще има образователни представления, в които ще участват зъболекари. Те ще запознаят децата с основните правила за миене на зъбите, с това как се поддържа добра устна хигиена и какво децата трябва да правят, за да имат здрави и бели зъби.

Ще има и игри с аниматор, в които децата ще упражняват наученото. Представленията ще се проведат от 17 до 28 октомври в детски градини в градовете Ловеч, Монтана, Благоевград, Сандански, Сливен, Враца, Плевен, Добрич, Шумен и Хасково.

Чрез платформата TimeHeroes dm България ще подпомогне социална инициатива на сдружение „Василица“, гр. Варна. Нейната цел е да се изградят основни навици за грижа за личната хигиена на деца от крайно бедни семейства. Компанията ще се включи в кампанията като дари 500 четки за зъби и 500 пасти за зъби.