Това твърдят холандски учени от Тилбургския университет, които анкетирали по темата 5000 души. Участниците в анкетата трябвало да споделят какво най-вече е в състояние да ги разплаче.

Когато се случва нещо лошо, жените плачат 4 пъти по-често от мъжете, показали резултатите от анкетата. Сълзите от радост обаче, се появявали по-често в мъжките очи, пише The Daily Mail.

Причините за плачене и при жените, и при мъжете били едни и същи. Причина за сълзите можели да станат смърт на близък човек, раздяла с половинката или носталгия по дома. Но най-често хората плачели от безсилие.

Представителките на нежната половина от човечеството плачат често и заради дреболии, като конфликти, критика или авария на компютъра, обобщават учените. Докато мъжете не могат да сдържат сълзите си предимно от радост, когато например любимият отбор печели важен мач. В някои топли страни на Африка мъжете плачат толкова често, колкото и жените. Докато в студените европейски държави жените плачат по-често от мъжете. И колкото по-студен е климатът в дадена страна, толкова по-често жените плачат, показала анкетата.