Прието е да мислим, че оргазъм имитират само жените. Но статистиката говори обратното. Канадски учени установили, че това правят и една четвърт от всички мъже, пише The Daily Mail, позовавайки се на анкета сред 230 мъже между 18 и 29 години.

Оказало се, че много от тях са имитирали оргазъм поне веднъж през времето на сексуалната си връзка. Що се отнася до причините, които ги водят към това, то те се дължат предимно на малкия опит или на не толкова добрия избор от партньорка. И двата фактора водели до отслабване на желанието и смъкване нивото на сексуалното удоволствие.

Ако пък мъжът бил удовлетворен от отношенията – в романтично и сексуално отношение, той имитирал удовлетворение на нуждите на партньорката си в „синхронен оргазъм“. Това давало възможност на жената да повиши самооценката си.

Забележително е, че повечето мъже, имитиращи оргазъм, били доволни, когато го правят в състояние на опиянение при секс с привлекателна партньорка. Така просто се опитвали да засилят силата на страстта или да се издигнат в собствените очи.

Самото имитиране въобще било свързано с демонстрация на по-силно удовлетворение.