Това твърдят шведски учени от Кралската академия Або, които анализирали данни за 878 мъже и 1789 жени. Благодарение на това установили, че и мъжете, и жените избират сексуални партньори от своята възрастова група. Като с напредване на възрастта мъжете все повече започват да се интересуват от връстничките си, съобщава The Hindustan Times.

Предшестващи изследвания показали, че дори и възрастни, мъжете отдават предпочитанията си на млади момичета. Учените обаче смятат, че това не е така. При мъжете възрастовите граници при избора на сексуална партньорка се оказали по-широки, отколкото при дамите. Представителките на по-красивата част от човечеството предпочитали съвсем малко по-възрастни мъже.

Изводът на специалистите е, че повечето хора правят секс с партньори на своята възраст. А сексът с годините става по-качествен, сочи изследване на учени от Минесота. А това е така, защото с възрастта сексуалният опит нараства и възрастните хора се вълнуват повече от качеството на секса, отколкото от количеството. Което влияе положително на интимния им живот.