Това доказала анкета, според участничките в която представителите на силния пол трябва сериозно да развиват своите навици за общуване. Така смятат 63% от дамите на възраст от 18 до 25 години, цитирани в The Hindustan Times. Анкетираните от специалистите били 550 жени, ползващи сайтове за запознанства.

Над 88% от анкетираните на възраст между 26 и 35 години търсили в мрежата партньори за продължителна връзка. А близо една трета от представителките на нежния пол на възраст между 18 и 25 години се интересували единствено от случайни връзки.

Почти половината жени на възраст между 26 и 35 години и над 36% от тези между 18 и 25 години поне веднъж са излизали на среща с познат от сайтовете. А 38% от тях искали да намерят половинката си в своя град.

Продължителността на отношенията зависи от мястото на запознанство, твърдят учените. Те установили, че двойките, които са се запознали в интернет, се разпадат по-често в сравнение с партньорите, които са се срещнали в реалния живот. Това се отнася и до романтичните отношения, и до браковете, уточняват експертите.