Емблемата на италианското кино Моника Белучи стана най-възрастното момиче на агент 007 за цялото съществуване на поредицата. Аз не съм момичето на Бонд, а жената на Бонд, обича да казва актрисата, която показва истинска страст с екранния си партньор Даниел Крейг.

Как успява да запази свежестта и тонуса си толкова време?

Нейната диета

Не бихме могли да я наречем слаба – тя балансира на границата между стройност и пищност, което предава на фигурата й особена съблазнителност. Актрисата признава, че не готви особено добре, въпреки че е италианка. Но едно от най-големите удоволствия в живота за нея си остава хубавата храна.

Като най-добра диета за себе си Белучи смята блюдата от италианската кухня, но се старае да ги употребява с мярка. В диетата й влизат спагети, зеленчуци, плодове, риба и месо – но не мазни, както и обезмаслени млечни продукти. А тайната заслуга за стройната си осанка Моника смята не диетата, а начинът да се облича елегантно и според фигурата.

Моника в цифри и факти

Възраст: 51 години (30 септември 1964 г.)

Ръст: 176 см

Тегло: 64 кг

Нейната форма

На 51 години Белуччи демонстрира перфектна форма както на екрана, така и във фотосесията за филма с Джеймс Бонд. Как го постига?

Звездата признава, че не обича фитнеса и няма време за каквито и да е други тренировки. Стройната си фигура поддържа изключително с правилното хранене. А увереността в себе си й позволява да се чувства неотразима.

Нейната красота

Аз съм доста мудна, признава актрисата. Родих първото си дете на 40 години, а второто – на 45. За нищо на света не бих пожелала да съм отново на 20. В младостта не осъзнаваш красотата си, а на 50 се появява вътрешната красота от друг тип и тя ти дава сили, категорична е звездата.

Белучи твърди, че не се плаши от бръчките, а често като много други жени, се случва да се събуди и със сенки под очите. Всичко това е поправимо и докато жената е здрава, останалото няма значение, категорична е тя.

Последното момиче на Бонд не е против пластичната хирургия и смята, че жените са длъжни да ползват достиженията на естетичната медицина. Какво ще правя аз, когато започна да остарявам? Ще се радвам на момиченцата си точно така, както го правеше моята майка, споделя актрисата.

Нейният живот

Моника е родена в семейство на фермер и художничка. Като момиче мечтаела да стане адвокат, но започвайки работа като модел, се увлякла от светския живот. И логично след това се появили възможностите да се снима в киното.

Помогнали й шансовете да се снима във филми на известни режисьори.

Освен италиански, актрисата владее перфектно френски, английски и испански. Двете й дъщери – Дева и Леони, са от втория й брак с Венсан Касел. Двойката се разделя през 2013 година след 19-годишен брак.

Една от най-красивите жени на планетата показва с примера си как без изтощителни тренировки може да останеш красива и привлекателна във всяка възраст. Индексът на телесната маса на Белучи е 20,7кг/м2. Тази идеална телесна маса й дава възможност да се храни пълноценно. И главното – да не преяжда, особено вечер.