Възможностите на съвременната медицина предлагат операция за подобряване на зрението, обещавайки невероятни резултати буквално веднага щом слезете от операционната маса. Те са добре дошли. Само не забравяйте, че най-добре е да прибягвате до външна намеса в органа на зрението само в екстремни случаи, казва известният японски офталмолог Руй Хирамацу.

Окото е доста сложен и перфектен механизъм, който е способен на самолечение, ако се положат подходящи усилия за това, обяснява офталмологът и препоръчва доста проста гимнастика, която помага за възстановяване на зрението.

Д-р Хирамацу съветва редовно да изпълнявате упражненията с петна на Габор, където трябва да намерите разликите в няколко рисунки. Правейки това само по три минути на ден, можете да забележите значително подобрение на зрението за няколко седмици. Първите резултати се появяват след две седмици. А след 28 дни те ще бъдат значителни и ще доведат до факта, че ще видите как светът е много по-ярък, отколкото ви е изглеждал досега.

Експертът твърди, че тези упражнения, насочени към възстановяване на зрителната острота чрез мозъчна стимулация, са „единственият метод в света, който е научно доказано ефективен“.

Термотерапията, тоест отоплението, от своя страна помага много добре срещу умората на очите. За целта загрейте влажна кърпа в микровълновата фурна за 30-40 секунди и след това я поставете върху затворените си очи, и изчакайте да изстине.

Д-р Хирамацу препоръчва силно да се яде повече спанак, който съдържа хранителни вещества, които предотвратяват дегенерация на макулата и катаракта.