Това установили специалистите от компания Quaker Oats, които анкетирали 2000 души. Повечето от анкетираните нагласяли будилника си за 6:30 сутринта и излизали за работа в 7:23, като много от тях не успявали да се събудят и да работят нормално да 9:40. Над 60% не си спомняли как са стигнали до работното място, а 54% дълго време просто седели на бюрото си, пише The Daily Mail.

Средностатистическият служител смятал 11:22 за пик на своята продуктивност. Две трети от анкетираните обаче предполагали, че най-добре работят през деня, а 6 от 10 души с мъка общували с когото и да е сутринта. Болшинството не искали да говорят нищо до 8:40, а 4 от 10 служители се пробуждали бавно, четейки имейлите си.

Една пета от анкетираните успявали да изпратят няколко прости съобщения. На 16% от служителите само свежите клюки с колеги помагали да се освежат. А 45% от тях си спомняли дните, когато вдигали телефона, без да успеят да се събудят. В такива моменти участниците осъзнавали, че не им се отдава да проведат разговора както трябва.